Valfria helgdagar

Vi är väldigt traditionella, den stora förändringen i modern tid är att många som bor här inte bryr sig eller har samma traditioner. Ska då dessa tvingas in i svenska helgdagar?

Förslag finns nu att man ska kunna välja sina helgdagar. man räknar på hur många de är under kommande året så väljer man sedan hur man vill lägga dem under året som kommer. Vill du inte vara ledig 1 maj men då slipper du – självklart kan du arbeta den dagen och plocka ut den dagen en annan dag.

Jag tycker detta är ett utmärkt förslag. Inte bara för alla invandrare som inte har samma traditioner eller religioner som svenskarna. Men också för alla personer som inte bryr sig – t ex finns det någon som kan berätta vad man firar och varför man bör vara ledig annandag påsk? Bryr man sig inte om den lediga dagen och vill arbeta så ska man väl få göra detta.

Facket har såklart åsikter – både om hur man ska resonera om obekväm arbetstid men också hur kollektivavtalen skulle se ut. De verkar ha gett upp idén innan de ens har satt sig ner och tittat på frågan. Jag tycker idén om fack är en bra sak och jag tycker de arbetar för mycket bra men de kan inte fortsätta vara så här stelbenta. De måste vakna upp till året 2014 och börja se det positiva i moderna idéer, ge det i alla fall ett försök.

 

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lämna en kommentar